Transformeer uw buitenruimte met tuin- en terrastegels

Het creëren van een prachtige buitenruimte in uw huis kan de perfecte plek zijn om met uw familie en vrienden te ontspannen, te entertainen en te genieten van het buitenleven. Maar laten we eerlijk zijn – een saaie, saaie ruimte zal uw plezier en dat van uw gasten niet ten goede komen. Het is tijd om afscheid te nemen van saaie saaiheid en kleurrijke stukken te verwelkomen om uw buitenruimte te veranderen in iets buitengewoons. Eén manier om dat te doen is door tuin- en terrastegels toe te voegen – de perfecte praktische stukken om textuur, kleur en patroon te geven. Laten we eens kijken naar enkele manieren waarop u deze tegels kunt gebruiken om een visueel verbluffende buitenruimte te creëren.

Snel overzicht van de belangrijkste vraag

Baksteen, steen, keramiek en leisteen zijn allemaal populaire opties voor buitentegels. Bij het kiezen van materialen is het belangrijk rekening te houden met stijlvoorkeuren, vochtbestendigheid en duurzaamheid.

Soorten tuintegels

Tuintegels zijn een steeds populairdere manier om uw buitenruimte een functionele stijl en comfortabele sfeer te geven. Of u nu uw terras wilt opfrissen of een pad wilt aanleggen, er is een tuintegel die past bij uw smaak, inrichting, budget en de ruimte zelf. Inzicht in de beschikbare soorten tuintegels zal u helpen de juiste voor uw buitenruimte te kiezen.

De meest gebruikte soorten tuintegels zijn keramiek en porselein. Porseleinen tegels zijn meestal dichter en minder poreus dan keramische, waardoor ze duurzamer zijn en beter bestand tegen krassen, slijtage en vlekken. Keramische tegels kunnen eveneens onderhoudsarm zijn, maar zijn over het algemeen minder duurzaam. Terwijl keramische tegels geen extra afdichtmiddel of bescherming nodig hebben tijdens de installatie, raden deskundigen aan voegsel met een sealer aan te brengen voor extra bescherming.

Aan de andere kant, natuursteen tegels bieden ongeëvenaarde schoonheid, samen met warmte en textuur niet gevonden in een ander materiaal. Natuursteen tegels zijn er in vele verschillende soorten, zoals graniet, marmer, leisteen en kwartsiet. Deze materialen zijn meestal de duurste optie als het gaat om tuintegels, maar ze zijn ook aanzienlijk duurzamer dan de meeste kunstmatige materialen.

Rubberen en plastic tegels geven een zeer unieke en moderne uitstraling aan uw buitenruimte. Door hun hoge duurzaamheid zijn ze gemakkelijker te installeren en vergen ze minder onderhoud dan andere. Een belangrijk voordeel van rubber of kunststof tegels is hun vermogen om geluid te absorberen, waardoor een stillere sfeer ontstaat voor uw bijeenkomsten in de buitenlucht.

Welk type tegel u ook kiest voor uw buitenruimte, deze moet bestand zijn tegen langdurige blootstelling aan zonlicht, regen, hagel en sneeuw, afhankelijk van uw locatie. Met een zorgvuldige afweging kunt u een tuintegel kiezen die precies biedt wat u wilt voor zowel functionaliteit als esthetiek.

Leidend tot de volgende sectie: De functionaliteit en de voordelen van tuintegels kunnen niet worden onderschat; zij vormen een integraal onderdeel van de transformatie van een buitenruimte en bieden vele praktische voordelen.

Functionaliteit en voordelen van tuintegels

Tuintegels bieden een aantal voordelen als het gaat om functionaliteit en voordelen. Tegels zijn een ideale keuze voor tuinpaden, omdat ze een duurzaam oppervlak vormen dat zowel mooi als functioneel is. Ze helpen ook de groei van onkruid tegen te gaan en zorgen voor een esthetischer buitenomgeving. Bovendien zijn tegels gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze perfect zijn voor plekken die vaak nat of modderig worden, zoals rond zwembaden en terrassen.

Er kunnen echter ook nadelen kleven aan het gebruik van tegels in de tuin. Zo kunnen tegels na verloop van tijd scheuren of barsten vertonen als ze niet goed worden gelegd of niet goed worden onderhouden. Omdat tegels bovendien vrij glad kunnen zijn als ze nat zijn, is het belangrijk een antislipbehandeling te gebruiken voor tegels op plaatsen waar veel verkeer is, zoals paden en looppaden.

In het algemeen bieden tuin- en terrastegels een geweldige manier om uw buitenruimte een strakke en stijlvolle uitstraling te geven en tegelijkertijd functionaliteit en duurzaamheid te bieden. Door de verschillende opties voor het betegelen van uw tuin zorgvuldig te overwegen, kunt u een uitnodigende ruimte creëren die jarenlang meegaat met minimaal onderhoud. In het volgende gedeelte wordt besproken hoe u een pad en looppad met tuintegels kunt maken om optimaal te profiteren van de vele voordelen ervan.

Een pad en looppad maken

Als u van en naar uw tuin of terras loopt, is het belangrijk om paden aan te leggen die niet alleen veilig maar ook esthetisch verantwoord zijn. Een goed ontworpen patio tegel zal het gemakkelijk maken om te bewegen rond uw buitenruimte en toe te voegen belang aan elke tuin. Het is ook een geweldige manier om elementen zoals zitplaatsen of plantenbedden in het ontwerp van de patio te integreren.

Wanneer u overweegt een pad van terrastegels te maken, zijn er verschillende factoren om te overwegen. Ten eerste moet u nadenken over het soort tegels dat u wilt gebruiken. Er zijn vele materialen beschikbaar, van beton, steen en terracotta tot porselein, keramiek en zelfs glas. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen die kunnen helpen de perfecte look voor uw ruimte te creëren. Ten tweede moet u de vorm van uw pad bepalen – recht of gebogen – samen met de hoeveelheid verkeer die op het pad wordt verwacht. Ten slotte moet u nagaan hoeveel randafwerking en onderhoud na verloop van tijd nodig zal zijn.

Sommige mensen kiezen voor een verzonken pad omdat dit meer flexibiliteit biedt bij het ontwerp. Aan de andere kant beweren sommigen dat een verzonken pad een arbeidsintensievere installatie en hogere onderhoudskosten op de lange termijn vereist. Daarom, terwijl beide hun plaats hebben als geldige opties in de moderne outdoor decoratie, is het uiteindelijk aan huiseigenaren om te beslissen wat het beste past bij hun behoeften en budget.

Het maken van een veranda of terras van tegels is een uitstekende manier om leven en stijl te brengen in een buitenruimte. Hierna bespreken we hoe huiseigenaren aan dit project kunnen beginnen met tips over het kiezen van duurzame materialen en het correct installeren ervan.

Een veranda of terras maken

Een veranda of terras veranderen in een stijlvol en functioneel element is een geweldige manier om de woon- en leefruimte uit te breiden en tegelijkertijd waarde toe te voegen aan uw woning. Huiseigenaren hebben verschillende mogelijkheden om hun veranda of terras te vernieuwen, elk met zijn eigen unieke voordelen.

Voor veranda’s en terrassen van hout kunnen terrasherstelproducten worden gebruikt om het uiterlijk van ouder wordend hout op te frissen. Deze producten helpen niet alleen beschermen tegen verwering en UV-schade, maar zorgen ook voor een goedkope opfrissing van het algemene uiterlijk van de ruimte. Er is een verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen beschikbaar voor elke esthetische voorkeur.

Het gebruik van tuin- en terrastegels is een andere populaire optie voor het creëren van een bijgewerkte look voor een veranda of terras. Beschikbaar in een breed scala van stijlen en materialen, kunnen tegels gemakkelijk worden aangepast voor elke grootte gebied en kan vaak worden geïnstalleerd als een DIY project, met de gereedschappen en benodigdheden gemakkelijk beschikbaar bij veel huis verbetering winkels. Tuin en terras tegels zijn ook ontworpen om barre temperatuurschommelingen, nat weer, zwaar voetverkeer, en zelfs brandwonden van barbecues te weerstaan!

Welke benadering u ook kiest, het is belangrijk om rekening te houden met de elementen die de meeste “slijtage” veroorzaken op uw nieuw ingerichte buitenruimte. Als u bijvoorbeeld van plan bent om grote groepen te ontvangen, overweeg dan om materialen te gebruiken die dikker of duurzamer zijn dan anderen nodig hebben, zodat uw buitenverblijf na verloop van tijd bestand is tegen slijtage.

In het volgende deel over “Decoreren met kleur en design” moet u bedenken dat zowel de kleurkeuze als de materiaalsoorten veel kunnen bijdragen (of afnemen) aan de algemene esthetiek van uw veranda of terras. Als u dit belangrijke element bij het inrichten van een buitenruimte zorgvuldig in overweging neemt, bent u goed op weg om een prachtige buitenoase te creëren die uw unieke smaak en stijl weerspiegelt.

Decoreren met kleur en design

Design en kleur zijn essentiële elementen van de decoratie van een buitenruimte. Van natuurlijk groen en blauw tot levendige primaire kleuren en abstracte ontwerpen, tuin- en terrastegels bieden eindeloze mogelijkheden om een mooie en persoonlijke buitenruimte te creëren die de stijl van uw huis aanvult. Of u nu een oase van rust of een uitbarsting van energie in uw achtertuin wilt creëren, u kunt dezelfde tegels gebruiken om dit te realiseren.

Voor een serene omgeving kiest u tegels in lichte tinten die rust oproepen: zachte grijzen, gedempt blauw en groen of neutrale aardetinten. Deze ingetogen tinten voegen subtiele accenten toe zonder andere elementen in uw ruimte te overheersen. Voor een meer energieke uitstraling onderzoekt u donkerder contrastcombinaties en krachtigere tinten zoals fel geel, oranje en fel roze. Dergelijke tegels kunnen direct een levendige achtergrond creëren voor meubelstukken of plantenbakken.

Gedessineerde ontwerpen bieden ook een unieke benadering van tuin- en terrastegels. Overweeg een krachtig statementstuk toe te voegen dat bestaat uit verschillende tegels in verschillende vormen en maten voor een sculpturale uitstraling. U kunt ook kiezen voor bloemmotieven of geometrische vormen – de mogelijkheden zijn onbeperkt! Evenwicht is essentieel bij het samenbrengen van verschillende elementen, zowel qua kleur als qua ontwerp.

Naast individuele ontwerpen bieden veel moderne tegelbedrijven nu ook complete collecties aan met bijpassende randen en hoeken voor een nog samenhangender totaalbeeld. Deze stijl van ontwerpen is ideaal als u meerdere ruimtes in verschillende delen van uw tuin met elkaar wilt verbinden of als u gewoon een alomvattend motief wilt creëren dat goed in het oog springt en tegelijkertijd voor enige continuïteit tussen de verschillende zones zorgt.

Welke route u ook besluit te nemen in termen van decor keuzes, vergeet niet dat het vinden van de juiste balans tussen kleurenschema’s, stijlen en texturen zal helpen bij het creëren van een naadloze buitenomgeving afgestemd op uw voorkeuren. Met een zorgvuldige afweging van de verschillende elementen kunnen tuin- en terrastegels worden gebruikt om elke buitenruimte te onderscheiden.

Laten we nu eens dieper ingaan op de vraag welke materialen het meest geschikt zijn voor buitentegels, zodat u met vertrouwen ontwerpbeslissingen kunt nemen voor uw achtertuinproject: In de volgende paragraaf bespreken we verschillende soorten tuintegelmaterialen voor zowel schoonheid als functionaliteit.

Verschillende Soorten Tuintegelmaterialen

Tuin en terras tegels komen in een verscheidenheid van materialen, elk met hun eigen sets van voordelen en nadelen. De ceramische tegel is één van de populairste opties en komt in verscheidene verschillende kleuren en grootte. Keramische tegels zijn meestal gemaakt van klei erts gemengd met andere verbindingen, waaronder kwarts zand en veldspaat. Deze tegels zijn duurzaam en kunnen een lange tijd buiten duren, maar ze kunnen vrij broos zijn als ze niet goed worden verzorgd, zodat ze mogelijk moeten worden vervangen na enkele jaren van slijtage.

Porseleinen tegels zijn vergelijkbaar met keramische tegels, maar ze zijn dichter en nemen minder water op dan keramische, wat gunstig is voor buitenruimtes, omdat ze helpen beschermen tegen waterschade. Porseleinen tegels kunnen ook een antislip oppervlak hebben voor extra veiligheid, waardoor ze ideaal zijn voor nattere klimaten. Porseleinen tegels vergen na verloop van tijd echter meer onderhoud vanwege hun lage krasbestendigheid, wat betekent dat ze af en toe opnieuw moeten worden geseald en schoongemaakt.

Natuursteen zoals marmer, graniet, kalksteen of zandsteen zijn geweldige opties voor tuintegels omdat deze unieke kleuren en texturen bieden in vergelijking met keramische of porseleinen tegels. Natuursteen is duurzamer en waterbestendiger dan andere materialen, terwijl het toch relatief goedkoop is. Het is echter zwaarder dan keramische of porseleinen tegels, wat de installatie moeilijker en duurder kan maken.

Stenen straatstenen zijn een ander materiaal dat goed werkt voor tuin patio’s. Stenen straatstenen bieden een klassieke uitstraling met een breed scala aan kleuren beschikbaar om uit te kiezen, afhankelijk van de gebruikte steensoort. Ze zijn ook ongelooflijk duurzaam en bestand tegen vervaging, en zijn van nature slipvast en koel bij warme temperaturen. Aan de andere kant echter, stenen straatstenen kosten meer dan keramische of porseleinen tegelinstallaties, omdat ze meer arbeidsintensief handwerk vereisen tijdens de installatie.

Over het geheel genomen zijn er veel verschillende soorten tuintegelmaterialen om uit te kiezen die aan elke buitenruimtebehoefte zullen voldoen. Welk materiaal u ook kiest, zorg ervoor dat u factoren als waterbestendigheid, duurzaamheid, textuur en stijl in overweging neemt voordat u een aankoop doet. In het volgende gedeelte wordt besproken hoe elk materiaal presteert op het gebied van waterbestendigheid, duurzaamheid en textuur, om uw beslissing nog gemakkelijker te maken.

Belangrijkste opmerkingen

Tuin- en terrastegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Keramische tegels zijn populair omdat ze in vele kleuren en maten verkrijgbaar zijn, duurzaam zijn en bij een goede verzorging lang meegaan. Porselein is vergelijkbaar met keramiek, maar heeft een grotere waterbestendigheid, een anti-slip oppervlak, en vereist meer onderhoud. Natuursteen zoals marmer, graniet, kalksteen of zandsteen biedt ook unieke kleuren en texturen met een hogere duurzaamheid en waterbestendigheid. Stenen straatstenen zien er klassiek uit, maar vergen meer werk tijdens de installatie. Bij het kiezen van een type materiaal voor tuintegels moeten factoren als waterbestendigheid, duurzaamheid, textuur en stijl worden overwogen.

Waterbestendigheid, duurzaamheid en textuur

Bij het kiezen van de perfecte tuintegels voor uw buitenruimte is het belangrijk te letten op waterbestendigheid, duurzaamheid en textuur voor een optimaal resultaat.

Waterbestendigheid is een essentieel onderdeel van elk tuintegelontwerp, omdat vocht van regen en andere bronnen de tegels na verloop van tijd gemakkelijk kan beschadigen en aantasten als ze niet goed worden afgedicht of behandeld. Veel porseleinen en keramische tegels worden tijdens de productie geglazuurd om een beschermende coating aan te brengen die water afstoot. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor gebruik in tuinen, omdat ze niet langdurig aan water kunnen worden blootgesteld. Natuurstenen materialen zoals graniet en zandsteen worden ook vaak buiten gebruikt omdat hun dikte een uitzonderlijke bescherming biedt tegen het binnendringen van vocht, zelfs wanneer de natuurlijke afwerking van het oppervlak wordt gehandhaafd.

Duurzaamheid is een andere belangrijke factor bij de keuze van buitentegels. Materialen die langer meegaan zijn zeer geschikt voor plaatsen met veel verkeer zoals patio’s, terrassen en wandelpaden waar ze na verloop van tijd meer slijtage zullen doorstaan. Voor dit doel hebben sterke en dikke materialen zoals keramiek of porselein vaak de voorkeur, omdat ze bestand zijn tegen extreme temperatuurschommelingen zonder tekenen van slijtage of schade te vertonen. Natuurstenen zoals graniet, travertijn en leisteen staan ook bekend om hun uitstekende duurzaamheid wanneer ze op de juiste manier worden geïnstalleerd met het juiste ondervloersysteem.

Textuur kan sterk beïnvloeden hoe comfortabel een patio voelt en moet in aanmerking worden genomen, afhankelijk van hoe u van plan bent de ruimte te gebruiken. De vlotte tegels neigen comfortabeler te zijn dan gestructureerde stijlen toe te schrijven aan hun zelfs oppervlakte maar de zwaar gestructureerde materialen kunnen beter voor gladde oppervlakten geschikt zijn waar de extra tractie voor maximumveiligheid wordt gewenst. Bovendien kan sterk gestructureerde tegels helpen bij het maskeren van eventuele kleine onvolkomenheden in het onderliggende terrein, die kan het verschil maken als het gaat om een succesvolle tegel installatie.

Wanneer u waterbestendigheid, duurzaamheid en textuur in uw tuintegelontwerp meeneemt, is het belangrijk om alle drie de elementen in evenwicht te houden om ervoor te zorgen dat uw buitenruimte er fantastisch uitziet en tegelijkertijd optimale prestaties levert. Met een zorgvuldige selectie van de juiste materialen kunt u een indrukwekkend en veerkrachtig ontwerp creëren dat na verloop van tijd bestand is tegen weersinvloeden en dagelijkse slijtage.

Nu u uw tuintegels hebt gekozen op basis van waterbestendigheid, duurzaamheid en textuur, is het tijd om verder te gaan met het selecteren van een uniek tuintegelontwerp dat uw buitenruimte zal transformeren.

  • Volgens een onderzoek uitgevoerd door Better Homes & Gardens in 2019, is natuursteen het meest populaire type tegel dat wordt gebruikt op patio’s en tuingebieden.
  • Het Porcelain Enamel Institute beveelt geglazuurde porseleinen tegels aan voor buitenruimtes zoals tuinen vanwege hun duurzaamheid en slijtvastheid.
  • Uit een onderzoek van 2018 bleek dat keramische tegels het tweede meest gebruikte type tegel op patio’s zijn, gevolgd door composiet- en rubbermaterialen.

Een tuintegelontwerp selecteren

Als het gaat om het selecteren van tuintegelontwerpen, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Huiseigenaren kunnen kiezen uit een grote verscheidenheid aan vormen, maten, kleuren en patronen die passen bij hun buitenruimte. Elke optie biedt zijn eigen unieke uitstraling en stijl, waardoor het gemakkelijk is om een persoonlijke oase in elke tuin te creëren.

Bij het kiezen van tuin tegels voor een patio of andere buitenruimte, huiseigenaren moeten overwegen zowel de esthetiek en duurzaamheid van een bepaald type tegel. Natuurstenen tegels zijn over het algemeen duurzamer dan andere opties en gaan vaak tientallen jaren mee met minimaal onderhoud. Hun elegante uiterlijk maakt ze ook een aantrekkelijke keuze voor veel huiseigenaren. Natuursteen tegels kunnen echter vrij duur zijn in vergelijking met andere materialen zoals keramiek of porselein.

Aan de andere kant, keramiek en porselein tegels zijn meestal meer betaalbaar dan natuursteen. Het is belangrijk op te merken dat sommige soorten keramiek en porselein tegels niet zo duurzaam als natuursteen tegenhangers. Huiseigenaren moeten beslissen welke optie het meest geschikt is voor hun budget en voorkeuren.

Zodra het tegelmateriaal is besloten, zullen huiseigenaren moeten de vorm, grootte, kleur en patroon van de tegel te selecteren. Bijvoorbeeld, kleine mozaïek tegels zien er geweldig uit wanneer geïnstalleerd op muren, terwijl grotere vierkante tegels zijn beter geschikt voor vloeren toepassingen. Bovendien, verschillende tinten van de aarde tinten zoals tan of rotsen zijn gemeenschappelijk, maar er zijn duizenden kleuren opties om uit te kiezen met inbegrip van blauw en paars. Ten slotte helpt het kiezen van een interessant patroon om een buitenruimte een extra beetje karakter te geven.

Met zoveel beschikbare tegelontwerpen op de markt kan het moeilijk zijn om een beslissing te nemen bij het kiezen van een tuintegelontwerp; het is echter belangrijk om er een te vinden die er niet alleen goed uitziet, maar ook meerdere seizoenen meegaat. Nu we het proces van het kiezen van tuintegelontwerpen voor uw buitenruimte hebben besproken, laten we in de volgende sectie bekijken hoe u ze installeert.

Het installeren van tuintegels

Het installeren van tuintegels is een relatief eenvoudige taak die leven en karakter kan toevoegen aan een buitenruimte. Of u nu een looppad, terras, buitenzitplaats of tuin wilt creëren, tegels zijn een geweldige manier om de perfecte sfeer te creëren. Maar voordat u de tegellijm tevoorschijn haalt, moet u bij de planning van uw tegelproject rekening houden met een aantal zaken.

De juiste tegel kiezen

Zorg er allereerst voor dat u de juiste tegel kiest voor uw project. Als u een buitenomgeving wilt creëren waarin u zich kunt ontspannen of gasten kunt ontvangen, zoek dan antisliptegels die niet te glad zijn als ze nat worden. Als u een meer elegante en verfijnde look in uw tuin wilt creëren, kies dan voor stenen of glazen tegels met meer ingewikkelde ontwerpen. Welk type tegel u ook kiest, zorg ervoor dat deze weerbestendig en duurzaam is.

Voorbereiding van het oppervlak

Zodra u de perfecte tegel hebt gekozen, is het tijd om het oppervlak waar u ze wilt installeren voor te bereiden. Voor een goede hechting van de tegels moet het oppervlak glad en egaal zijn. Daarom kan het nuttig zijn een professionele aannemer in te huren om ervoor te zorgen dat de grond correct wordt geëgaliseerd voordat het installatieproces begint.

Tegels installeren

De laatste stap bij het installeren van tuintegels is het daadwerkelijk plaatsen ervan op de grond. Dit vereist geduld en precisie – begin in een hoek van uw projectruimte en probeer de volgende rijen zo nauwkeurig mogelijk uit te lijnen door zorgvuldig te meten. Kies tegellijm die geschikt is voor uw specifieke tegelsoort (en zorg ervoor dat deze speciaal is ontworpen voor gebruik buitenshuis) en plak elk afzonderlijk stuk één voor één vast totdat uw project voltooid is.

Laat de tegels tot slot een nacht drogen voordat u erop loopt of meubels plaatst, zodat ze voldoende tijd hebben om goed vast te zitten. Met een beetje planning en precisie kunt u tuintegels installeren in de wetenschap dat ze uw buitenruimte jarenlang zullen verfraaien.

Antwoorden op veelgestelde vragen met gedetailleerde uitleg

Welke invloed hebben de verschillende soorten tuin- en terrastegels op het totaalbeeld van een buitenruimte?

De verschillende soorten tuin- en terrastegels kunnen het totaalbeeld van een buitenruimte drastisch beïnvloeden, afhankelijk van hoe ze gebruikt worden. Natuurstenen tegels, zoals marmer of leisteen, kunnen bijvoorbeeld een verfijnde en tijdloze uitstraling geven aan elke buitenruimte. Omgekeerd kunnen heldere en kleurrijke keramische tegels een levendige en bruisende sfeer creëren. De vorm van de tegels kan ook worden gebruikt om een unieke esthetiek te creëren – grotere rechthoekige stenen zijn zeer geschikt voor grotere open ruimtes, terwijl kleinere vierkante tegels visuele interesse toevoegen. Afhankelijk van de gewenste look en feel, zal de keuze van tuin- en terrastegels zeker de perfecte sfeer creëren voor elke buitenruimte.

Wat zijn de verschillen in kosten, duurzaamheid en onderhoud tussen tuin- en terrastegels?

De kosten, de duurzaamheid en het onderhoud van tuin- en terrastegels kunnen sterk verschillen, afhankelijk van het soort materiaal dat voor elk wordt gebruikt. Porseleinen tegels zijn bijvoorbeeld duurder dan keramische tegels, maar ze zijn ook veel duurzamer en vergen op de lange termijn minder onderhoud omdat ze bestand zijn tegen barsten en vervaging door blootstelling aan de elementen. Ook natuursteentegels zijn duurder dan keramische of porseleinen tegels, maar ze gaan langer mee als ze goed worden onderhouden. Alle soorten tegels moeten echter regelmatig worden afgedicht met een waterdichte sealer om ze te beschermen tegen vochtschade en ze te helpen de elementen te doorstaan. Uiteindelijk, beslissen welk type tegel is geschikt voor u hangt af van uw budget en voorkeur.

Welke soorten tuin- en terrastegels worden het meest gebruikt?

De twee meest voorkomende soorten tuin- en terrastegels zijn keramische en porseleinen tegels. Keramische tegels worden het meest gebruikt omdat ze relatief betaalbaar zijn en verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen, maten, texturen en afwerkingen. Porseleinen tegels zijn meestal duurder dan keramische, maar hebben een veel hogere weerstand tegen slijtage in de tijd. Deze tegels bieden geweldige prestaties bij koud of warm weer, waardoor ze wenselijk zijn voor buiteninstallaties.

 

 

 

Index